Între timp, ultimul sondaj, realizat de AtlasIntel pentru HotNews, arată o luptă extrem de strânsă pentru finala prezidențială. George Simion continuă să fie primul, iar diferențele dintre următorii clasați rămân foarte mici. În ce privește turul doi, studiul arată că situația rămâne practic neschimbată față de precedentele sondaje.  

Datele ultimului sondaj de opinie realizat de AtlasIntel pentru HotNews, înainte de scrutin, arată că liderul AUR ar avea cele mai mari șanse să câștige primul tur al alegerilor prezidențiale. Potrivit cercetării, George Simion este creditat cu 31% din numărul total al celor care au răspuns chestionarului. Simion este urmat de candidatul comun al Alianței PNL-PSD-UDMR, Crin Antonescu, cu 25%, și de Nicușor Dan, cu 23%. Victor Ponta este pe locul 4, cu peste 11%, urmat de Elena Lasconi - cu 6,5%.

Pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, intenția de vot este următoarea:
George Simion  (AUR)             31%
Crin Antonescu ( PSD, PNL, UDMR) 25%
Nicușor Dan    (independent)     23%
Victor Ponta   (independent)     11.6%
Elena Lasconi   (USR)            6.5%

Față de precedentul sondaj AtlasIntel, diferența între Antonescu și Dan a crescut ușor, de la 0.6% la 2%. 
În ceea ce privește turul 2, situația pare neschimbată față de precedentele sondaje. George Simion ia mai multe voturi doar dacă ajunge în finală contra lui Victor Ponta. În rest, toți ceilalți potențiali contracandidați – Crin Antonescu, Elena Lasconi sau Nicușor Dan – îl depășesc. Într-o finală George Simion - Crin Antonescu, diferența ar fi de 10% – 47 la sută pentru candidatul PSD-PNL-UDMR și 37% ar acumula liderul AUR.

Scenariul 1, TURUL II
Crin Antonescu (PSD, PNL, UDMR) 47%
George Simion  (AUR)            37%

În timp ce într-o finală George Simion - Nicușor Dan diferența ar fi de doar 3 procente, arată studiul.  

Scenariul 2, TURUL II
Nicușor Dan   (independent) 40%
George Simion (AUR)         37%

Sondajul AtlasIntel a fost realizat la comanda Hotnews între 28 aprilie și 1 mai pe un eșantion de 3.247 de respondenți, prin metoda recrutare digitală aleatorie și are o marjă de eroare de 2 puncte procentuale. Cercetarea acoperă și perioada celor trei dezbateri prezidențiale televizate.