Autoritățile din Madrid au închis un restaurant chinezesc, după ce au descoperit că localul încălca numeroase reglementări sanitare. Clienții erau păcăliți că mănâncă rață când, de fapt, consumau carne de porumbel, relatează adevarul.ro.

La 25 martie, mai mulţi agenţi au vizitat unitatea, situată în cartierul Usera, unde se află o mare comunitate de chinezi şi numeroase unităţi alimentare chinezeşti.

Printre neregulile constatate, anchetatorii au descoperit că în loc de carne de rață, clienților li se serveau porumbei, găsiți deja curățați în bucătărie, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, care au discutat cu EFE, agenţii au constatat că alimentele erau servite în condiţii insalubre la unitatea pe care au inspectat-o.

În bucătărie, au găsit opt congelatoare pline cu trei tone de carne şi peşte fără etichete, trasabilitate sau ştampile cu data expirării şi fără termometre care să determine temperatura din interiorul unităţilor frigorifice.

În încăperea în care era depozitat gunoiul, agenţii au găsit un recipient de plastic deschis, cu 100 de litri de grăsime înăuntru, şi o vitrină frigorifică cu scoici, midii şi castraveţi de mare, o specie de animal marin a cărei comercializare şi consum sunt interzise datorită statutului său de faună protejată. În bucătărie, poliţiştii au găsit doi porumbei curăţaţi de pene, raţe, recipiente cu aditivi alimentari şi coloranţi şi pungi cu plante.

Din aceste motive, serviciile municipale de sănătate au închis restaurantul, iar Poliţia Municipală îl cercetează pe proprietar, sub suspiciunea de delict împotriva sănătăţii publice şi delict contra florei şi faunei.