Dupa Cehia si Germania, un incendiu de vegetatie a izbucnit din nou in Franta. Situatia este si mai grava deoarece tara se confrunta cu o lipsta de precipitatii. Intre timp, autoritatile cehe au interzis intrarea in padurile de pe tot teritoriul tarii. Iar in estul Germaniei pompierii continua sa se lupte cu flacarile. Incendiile de vegetatie din statul american California continua sa scape de sub control, in ciuda eforturilor a peste 3 mii de pompieri de a le stinge.

Incendiul de vegetatie care se deplaseaza rapid in California continua sa creasca in dimensiuni, in timp ce pompierii se lupta cu temperaturile sufocante. Cel mai mare incendiu, in apropiere de Parcul National Yosemite, si-a facut loc pe suprafete uriase de teren si a fortat mii de oameni sa isi paraseasca locuintele. Familia Martinez care locuieste in orasul Mariposa, la marginea parcului national Yosemite a gasit doar ruine cand a revenit acasa. Focul a mistuit tot.

“Aceasta este casa mea. Acolo ma simteam cel mai in siguranta. Aici era biroul meu, televizorul, calculatorul, cartile si dosarele. Nu mai este nimic.“

Aveau 15 pisici, dintre care unele nu au supravetuit, in timp ce altele sunt inca disparute. 

Intre timp un nou incendiu a izbucnit la doar cativa kilometri de coasta mediteraneana. Incendiul a distrus aproximativ o mie de hectare inainte de a putea fii stapanit. Situatia se agraveaza din moment ce serviciul de meteorologie al Frantei anunta ca tara sufera de o lipsa semnificativa de precipitatii. In 90 din cele 96 de regiuni franceze au fost deja impuse restrictii de apa din cauza secetei. Autoritatile au anuntat ca au reusit sa stinga doua incendii gigantice in Gironde, unde au ars peste 20 de mii de hectare de padure.

In Cehia peste 400 de pompieri se lupta cu focul, din parcul national Elvetia Boema. Li s-au alaturat colegi din alte parti ale tarii si din strainatate. De asemenea este implicata si aviatia de stingere a incendiilor.

Incendiul nu s-a extins la noi zone, dar continua sa faca ravagii pe o suprafata de o mie de hectare. Autoritatile au interzis intrarea in padurile de pe intreg teritoriul Cehiei, iar parcul national Elvetia Boema, afectat de incendii, este complet inchis, la fel ca si punctele de trecere a frontierei cu Germania. 

Si in Germania aproximativ 500 de pompieri se lupta cu flacarile din estul tarii. Eforturile lor sunt ingreunate de conditiile aspre si de accesul limitat la zonele indepartate unde se manifesta incendiile.