Experienta recenta a unei coafeze din Mexic a devenit subiect de discutie pe internet. Parea o zi ca oricare, cu zeci de clienti dornici de o schimbare de look, cand o fetita de 8 anisori a calcat pragul salonului, insotita de mama ei.

Atunci cand a inceput sa o pieptene, coafeza a inlemnit pur si simplu! Fata avea sute de paduchi albi in par, un caz nemaintalnit de femeie.

Paduchii sunt o problema des intalnita in scoli, dar spre deosebire de anii in care se foloseau ca remedii gazul sau „alifia”, acum exista foarte multe solutii pentru aceasta problema.

Ce sunt lindinii si cum se inmultesc acestia?

Vara se apropie, iar temperaturile de afara cresc. In aceasta perioada apar primele infestari cu paduchi si lindini. Lindinii nu sunt altceva decat ouale de paduchi depuse in parul gazdei lor. Copiii sunt cei mai predispusi la infestarea cu lindini. Prin urmare, este important sa stii cum sa scapi de lindini in mod rapid, pentru a impiedica inmultirea paduchilor.

Ouale depuse de paduchi se numesc lindini. Paduchii depun oua pe scalp, de obicei in zona cefei, in zonele laterale ale capului sau in spatele urechilor. Acest lucru are loc deoarece aceste zone emana caldura necesara pentru incubatia oualor de paduchi.

Paduchii de sex feminin produc un lipici foarte puternic, care ajuta ca lindinii sa stea lipiti de scalp. Acest lipici ingreuneaza spalarea sau indepartarea oualor. In plus, dupa ce paduchii depun ouale, este nevoie de numai o saptamana pentru ca ele sa eclozeze, in functie de temperatura si umiditate.

In cazul in care ai luat paduchi, nu te sfatuim sa apelezi la produsele chimice, din farmacii, pentru ca sunt si alte solutii mai putin toxice. Tine minte ca bunicii nostri se tratau cu gaz lampant, amestecau cantitati egale de apa si gaz cu 15 minute inainte de a se spala pe cap, iar a doua zi se pieptanau cu un pieptene special, foarte des.

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente este cel cu otet. Inmoaie parul si scalpul in otet, iar apoi acopera-ti capul cu o casca de dus. Lasa otetul sa actioneze peste noapte, pentru ca in acest mod paduchii adulti vor fi sufocati, iar ouale erodate.

O alta metoda este sa folosesti uleiuri esentiale, insa mare atentie pentru ca va trebui sa amesteci 15-20 de picaturi cu 60 ml ulei de masline. Uleiurile esentiale care pot omora paduchii sunt urmatoarele: arbore de ceai, levantica, neem, cuisoare, eucalipt, anason, scortisoara, cimbru rosu, menta sau nucsoara.

Sursa: