Presedintele american Joe Biden a declarat sambata ca i-a spus presedintelui rus Vladimir Putin ca Rusia va plati „un pret groaznic” si ca va suporta consecinte economice devastatoare daca va invada Ucraina.

Publicat:12.12.2021, 09:25

Potrivit Reuters, Biden le-a spus reporterilor ca posibilitatea de a trimite trupe americane de lupta, terestre, in Ucraina, in cazul unei invazii ruse, nu a fost ”niciodata pe masa”, desi Statele Unite si NATO ar trebui sa trimita mai multe forte in tarile NATO de pe flancul estic, pentru a le consolida apararile.

”I-am spus absolut clar presedintelui Putin... ca, daca face miscarea in Ucraina, consecintele economice pentru economia sa vor fi devastatoare, devastatoare”, a spus presedintele american.

Biden, care a vorbit cu Putin la telefon timp de doua ore saptamana trecuta, a sustinut ca l-a avertizat clar pe liderul rus ca pozitia Rusiei in lume se va schimba in mod ”remarcabil”, in cazul unei incursiuni in Ucraina.

Liderii grupului G7, “pe deplin uniti” in privinta consecintelor, in cazul in care Rusia invadeaza Ucraina

 

Grupul tarilor celor mai industrializate ale lumii, G7, este pe deplin unit in ceea ce priveste ingrijorarile sale cu privire la consolidarea militara a Rusiei la frontiera cu Ucraina si asupra consecintelor in cazul in care Moscova invadeaza Ucraina, a declarat sambata o inalta oficialitate din Departamentul de Stat al SUA, transmite Reuters, potrivit Agerpres, a carei identitate nu este mentionata de agentia de presa britanica.

Oficialitatea americana a descris discutiile ministrilor de externe din G7 - reuniti la Liverpool, in nordul Angliei - drept “intense” si a declarat ca exista in continuare o cale a diplomatiei pentru a reduce tensiunile cu Rusia.

“Daca aleg sa nu urmeze aceasta cale, vor exista consecinte uriase si costuri severe drept raspuns, iar G7 este pe deplin unita in aceasta privinta”, a declarat ea.

Sursa: