Japonia numara aproape un milion si jumatate de persoane care traiesc in izolare sociala, denumite „hikikomori” in aceasta tara, iar aproape 20% dintre ele au atribuit retragerea lor din societate pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Guvernul nipon, informeaza AFP si Agerpres, transmite digi24.ro

Fenomenul afecteaza aproximativ 2% dintre persoanele din grupa de varsta 15-64 de ani din Japonia (1,46 milioane de oameni), conform acestui studiu, realizat in noiembrie 2022 si publicat vinerea trecuta, cea mai extinsa analiza de acest tip efectuata pana in prezent de Guvernul de la Tokyo. 

Motivul cel mai des invocat de persoanele chestionate pentru a explica retragerea lor din societate este renuntarea la locul de munca, urmat la mica distanta de pandemia de COVID-19. 

„Se pare ca anumite persoane corespund definitiei noastre despre 'hikikomori', pentru ca ele au fost descurajate sa iasa din locuinte din cauza COVID-19 si, deci, au sfarsit prin a avea mai putine contacte cu societatea”, a declarat pentru AFP Koji Naito, un oficial guvernamental nipon.

„Hikikomori” sunt definiti in cadrul acestui studiu ca persoane cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani care evita sa participe la activitati sociale, cum ar fi mersul la scoala sau la locul de munca, si care, timp de cel putin sase luni, nu ies din locuintele lor decat pentru activitati recreative sau pentru a-si face cumparaturile, sau care nu isi parasesc practic deloc domiciliul.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.