Terapie cu magari pentru medicii si asistentele din prima linie, care lupta cu pandemia in Spania. Cunoscute sub numele de terapie asistata de animale, astfel de intalniri pot ajuta la o serie de tulburari fizice si mentale, inclusiv stres, depresie si anxietate.
Monica Morales, are de 25 de ani si a petrecut luni de zile lucrand intr-un spital din Madrid cand pandemia a lovit Spania.
Cand i se pune pe brate un manz de doar 10 zile, Monica Morales pare incantata si vizibil relaxata.
Sedintele de terapie oferite gratuit de asociatia „Magarusul fericit” ii ajuta pe medicii din prima linie sa-si reincarce bateriile pentru a continua sa lupte in ziua ce va urma.
Monica MORALES, ASISTENTA MEDICALA: ”Exista din ce in ce mai multi pacienti si tensiunea crestere in randul colegilor, dar si in societate. Oriunde nu am merge nu avem cum sa uitam, deoarece peste tot sunt oameni cu masti, trebuie respectata distanta si restrictiile, asa ca fiind aici cu ei ne ajuta mult.”
Proiectul „Doctor Donkey” a inceput la sfarsitul lunii iunie ca o modalitate de a oferi ragaz lucratorilor care se lupta cu un virus care a ucis peste 33 de mii de persoane, a infectat peste 900 de mii si a lasat medicii traumatizati si epuizati, asta doar in Spania.
Luis BEJARANO, DIRECTOR ASOCIATIA “MAGARUSUL FERICIT”: ”Sunt animale care inspira multa tandrete si care genereaza multa bunastare emotionala. Dupa ce se imprietensc petrec ore bune in padure impreuna, profitand de natura si arbori. Intorcandu-se la tabara pregatesc mancare pentru animale, apoi exista optiunea unei „bai cu magarii”, o experienta destul de captivanta.”
Bejarano spune ca ideea i-a venit dintr-o carte despre padurile terapeutice din Japonia, unde oamenii petrec timp printre copaci pentru a reduce stresul si depresia. Asociatia “Magarusul fericit” are 23 de magari, care au lucrat anterior cu pacienti cu Alzheimer si copii cu alte probleme.