Inundatii devastatoare au lovit din nou nord-estul Turciei, la aproape o saptamana dupa intemperiile care au lasat in urma cel putin sase morti. Mai multe rauri au iesit din matca si au luat cu ele tot ce le-a stat in cale. Autoritatile de la Ankara au declarat stare de dezastru in provinciile aflate la Marea Neagra care au fost devastate de inundatii.

Publicat:22.07.2021, 18:59

Cel mai afectat este orasul Artvin unde s-a produs o viitura pe raul Kapisre din cauza ploilor torentiale, fiind inundate locuinte, sedii de firme, magazine. Orasul, cu o istorie veche, are in jur de 50.000 de locuitori si se afla la 30 de kilometri de zona litorala a Marii Negre.

In acest timp, la cealalta extremitate a tarii, in sud-est, a fost doborat recordul de temperatura al tarii. In orasul Cizre, de la granita cu Siria, s-au inregistrat marti 49,1 grade, potrivit datelor directiei generale de meteorologie. Este cea mai mare valoare masurata vreodata in Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultati de respiratie locuitorilor.

Sursa: