Un tanar american a sfidat timp de peste 20 de zile frigul polar si ninsorile din Alaska, fara a avea un acoperis deasupra capului, dupa un incendiu care i-a distrus cabana, inainte de a fi salvat in cele din urma de un elicopter plecat in cautarea sa, informeaza AFP.

Publicat:13.01.2020, 14:58

Intr-o inregistrare video publicata vineri pe Facebook de autoritatile locale, Tyson Steele, in varsta de 30 de ani, poate fi vazut in timp ce facea gesturi ample cu bratele in directia elicopterului. Pe zapada, el scrisese cu litere imense mesajul „S.O.S.”.

„Cabana lui a ars la jumatatea lunii decembrie ucigandu-i cainele si lasandu-l izolat in temperaturi mult sub zero grade si fara niciun mijloc de comunicare timp de 23 de zile”, a explicat Politia din Alaska.

Tanarul a fost gasit in cele din urma sanatos, joi, in aceeasi zona in care locuia din luna septembrie, departe de orice asezare umana. El a relatat lupta sa pentru supravietuire in fata reprezentantilor State Troopers din Alaska, iar acestia au publicat povestea lui pe internet.

Dupa incendiu, tanarul american a facut inventarul rezervelor sale de hrana.

„Am calculat ca aveam o ratie de doua cutii de conserve pe zi timp de 30 de zile. Aveam si un borcan de fasole. Doua cutii cu unt de arahide au devenit plastic topit. Am avut si un borcan cu maioneza, dar nu m-am atins de el”, a adaugat el.

In noaptea incendiului, temperaturile din acea zona au coborat pana la -26 grade Celsius.

In primele doua nopti de dupa incendiu, Tyson Steele a dormit intr-o grota sapata in zapada. Si-a construit apoi „un adapost improvizat”, potrivit autoritatilor.

Telefonul sau nu mai functiona, iar americanul nu mai avea niciun mijloc de comunicare. Se afla la peste 30 de kilometri de o zona locuita.

„Ninsese! O enorma cantitate de zapada”, si-a reamintit el.

A decis apoi ca salvarea sa nu putea sa vina decat din cer.

Tanarul a desenat cu cenusa un enorm „S.O.S.” in zapada.

Dupa ce a fost salvat, a spus ca se va intoarce sa locuiasca alaturi de familia lui in Salt Lake City, un oras din statul american Utah.

Destinul sau a fost insa unul fericit, spre deosebire de cel al lui Christopher McCandless, eroul cartii si filmului „Into the Wild”, descoperit mort in Alaska dupa ce s-a aventurat neinsotit si din proprie initiativa intr-o zona nelocuita din acelasi stat american.

Sursa: