Testul a fost facut pe circuitul de la Nurburgring.
Hidrogenul nu mai este un vis frumos. Hidrogenul este o realitate. Dupa Mazda cu RX8 Hydrogen – printre primele care s-au trezit la realitate, au aparut mult mai multe brand-uri. Mai ales cele premium, ca Mercedes si BMW. Toate au cate un concept care merge cu hidrogen.
Nemtii au demonstrat asta intr-o zona arida la peste 40 de grade Celsius. Au dus-o pe Diane Kruger acolo si au "abandonat-o" in mijlocul desertului cu apa reziduala pe care o produce o masina cu hidrogen.
Alimentarea cu hidrogen nu e ca un astronaut cu o butelie in spate. Se produce o reactie chimica intre oxigen si hidrogen (sub presiune) si astfel apare curentul care se duce la motorul electric.
Forze VI este ultimul model cu hidrogen, construit de studentii de la Universitatea din Delft, Olanda. Ei au proiectat bolidul foarte usor si cu 260 de cai putere ca sa demonstreze ca hidrogenul chiar este o solutie eco 100%, mai ales cat timp scoate apa potabila pe teava de esapament.
Forze VI are doua rezervoare cu 3 kg de hidrogen in total. Este imbuteliat la 350 de bari presiune. Masina concept ridicata pe un sasiu de "Lotus 7" prinde 100 km/h in 3 secunde si atinge 210 km/h viteza maxima.
Cei 50 de studenti din Olanda care au lucrat la proiect au dus masina pe Nurburgring, acolo unde dau examen de viteza cele mai puternice masini din lume. In clasa ei, de masini verzi, Forze VI a facut cei 21 de km si 73 de viraje in sub 11 minute, rezultat care o pune pe lista de onoare cu timpi de referinta. E adevarat ca pana cand o sa vedem masina aceasta in trafic o sa mai treaca mult. In primul rand pentru ca nu prea arata de strada si in al doilea rand pentru ca solutia de alimentare cu hidrogen e destul de scumpa.