Presedintele Consiliului de Administratie al SA „Modovagaz”, Vadim Ceban, sustine o conferinta de presa cu privire la tariful provizoriul la gazele naturale.

Ultimul update: 10.11.2021, 11:50 Publicat:10.11.2021, 10:52

Cele 12 intreprinderi care distribuie gaze naturale pe teritoriul tarii vor fi reorganizate in una singura, iar aceasta poarta denumirea de „Distributia gaz”.

Vadim CEBAN, PRESEDINTELE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE AL SA "MOLDOVAGAZ": "Noi venim cu un program de reorganizare. Primul pas se va referi la reorganizarea intreprinderilor de distributie si incepand cu anul viitor credca la finele lunii noiembrie va fi adaptata decizia la nivel de organele de conducere al SA "Moldovagaz" privind initierea procedurii de reorganizare, fuzionare a intreprinderilor de distributie. Respectiv acest lucru ne va ajuta sa unificam toate costurile, respectiv sa reducem diferite tarife care sunt foarte multe, sa avem doar trei tarife de distributie la nivel de o intreprindere. Acest lucru ne va ajuta sa centralizam sursele financiare in cadrul unei intreprinderi respectiv gestionarea managementului inclusiv finainciar-administrativ si managementului tehnic mai eficient."

 

Ieri, 9 noiembrie, Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a aprobat unanim noile tarife la gaze naturale. Tariful mediu pentru furnizarea gazelor naturale la preturi reglementate pentru anul 2021, a fost ridicat de la 4,29 la 10,26 pentru un metru cub (fara TVA de 8%).

Asadar, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de iesire din retelele de distributie de presiune joasa a fost ridicat de la 4,29 la 10,26 lei pentru un metru cub, de presiune medie de la 4,01 la 8,64 de lei, de presiune inalta de la 3,91 la 8,33 de lei pentru un metru cub.

In cazul retelelor de transport gaze, tariful a crescut de la 2,61 la 7,834de lei pentru un metru cub in punctele de intrare, si de la 2,89 la 8,11 lei in punctele de iesire.