Procuratura Anticoruptie anunta ca la baza retinerii deputatului partidului SOR, Marina Tauber, a stat ordonanta procurorului emisa astazi pe motiv ca Tauber a incalcat conditiile prevazute de masurile preventive aplicate in privinta acesteia.

Publicat:01.05.2023, 10:30

Potrivit responsabililor de la Procuratura Anticoruptie, pe 28 aprilie acestia au fost depus un demers la judecatorul de instructie sa fie inlocuita masura preventiva liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv ca Marina Tauber a incalcat conditiile masurii preventive.

Tot vineri, 28 aprilie, avocatul invinuitei a primit o copie a demersului, iar pe 29 aprilie, Tauber a solicitat sa fie amanata sedinta de judecata ca sa poata calatori in Israel. 

„Considerand ca invinuita deja a incalcat de mai multe ori conditiile impuse de judecatori, procurorii au considerat necesar sa fie retinuta la aeroport pentru ca exista un risc considerabil ca invinuita se va eschiva de la organul de urmarire penala”, se arata in comunicatul emis de Procuratura Anticoruptie. 

Deputatul partidului SOR, Marina Tauber, a fost retinuta in aceasta dimineata pe Aeroportul International Chisinau, in timp ce incerca sa plece din tara. Aceasta intentiona sa ajunga spre Tel Aviv, Israel, cu escala prin Istanbul, Turcia. 

Pe 5 ianuarie, deputatul Marina Tauber, a fost eliberata din arest la domiciliu si plasata sub control judiciar pentru 30 de zile. Dar pe 22 februarie, Tauber a fost scoasa de sub control judiciar, asta dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au admis recursul avocatilor in interesele Marinei Tauber.

Deputatul SOR, Marina Tauber este vizata in doua cauze penale, pe faptul acceptarii finantarii partidului de un grup criminal organizat si falsificarea raportului de gestiune financiara a partidului SOR. Ea neaga acuzatiile.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.