Europarlamentarul Siegfried Muresan a explicat care a fost scopul ajutorului financiar de 600 de milioane de euro, oferit de Uniunea Europeana pentru Republica Moldova. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Publicat:03.06.2021, 21:07

Siegfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR: "Este important sa stim ca este cel mai mare pachet de asistenta oferit pentru Republica Moldova. Republica Moldova este acum prima tara din afara UE care primeste asa un pachet mare de ajutor economic. Vedem ca oamenii au nevoie de ajutor, economia are nevoie de ajutor. Atunci cand un Guvern nu doreste sa implimenteze reforme, mereu gaseste scuze. Noi vrem sa fim cat mai aproare de oamenii din Republica Moldova. Este important ca dupa alegerile din 11 iulie sa fie un Guvern proeuropean pentru a primi transele de 100 de milioane de euro care sunt preconizate. Aceast ajutor financiar a fost discutat inca in luna ianuarie, atunci cand Maia Sandu a venit la Bruxelles. Nu are legatura cu alegerile. Cand am discutat despre acest pachet nu se stia ca vor fi alegeri parlamentare. Cu cat exista mai mare deschidere din partea parlamentului Republicii Moldova, cu atat mai mult si Uniunea Europeana se deschide pentru colaborare. Pentru a putea ajuta oamenii si RM sa se dezvolte e nevoie de investitii. Banii sunt investitii, insa in paralel dorim sa vedem si rezultate."

Ieri, Maia Sandu a anuntat ca Uniunea Europeana a venit cu un ajutor financiar pentru Republica Moldova, in valoare de 600 de milioane de lei.

Citeste si :  Uniunea Europeana va aloca 600 de milioane de euro pentru relansarea economica a Republicii Moldova - VIDEO