Comisia Electorala Centrala anunta ca a sesizat Serviciul Informatii si Securitate si Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de inregistrare prealabila, depuse atat in forma scrisa, cat si online. 

Publicat:17.09.2020, 12:01

Asta in contextul in care 60 030 cetateni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflati in strainatate, precum si domiciliati in localitatile din stanga Nistrului (Transnistria), s-au inregistrat prealabil, in vederea participarii la alegerile pentru functia de Presedinte al Republicii Moldova. Totodata, din numarul total de solicitari, 2819 au fost facute pe suport de hartie.

"Amintim ca rezultatele inregistrarii prealabile, informatiile despre numarul de alegatori care au participat la scrutinul organizat in circumscriptia nationala, precum si informatiile obtinute de catre Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la autoritatile competente ale tarilor de resedinta reprezinta criteriile de baza care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii sectiilor de votare de peste hotare", se arata intr-un comunicat emis de CEC.

Sectiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel putin 35 de zile inainte de ziua votarii, adica pana la 26 septembrie.