Presedintele Maia Sandu a semnat decretul de numire a doamnei Cristina Gherasimov in functia de Secretar General al Aparatului Presedintelui Republicii Moldova, incepand cu data de 11 octombrie 2021.

Publicat:11.10.2021, 12:00

 De asemenea, Cristina Gherasimov a fost eliberata din functia de consilier al Presedintelui Republicii Moldova in domeniul politicii externe, pe care o detinea din ianuarie 2021. Pentru a asigura continuitatea proceselor in cadrul institutiei prezidentiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politica externa in contextul noii functii.

Pana a se alatura echipei Presedintiei Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat in calitate de cercetatoare in cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si Asia Centrala, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Are un doctorat in stiinte politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a facut studii si cercetare la Institutul European pentru Studii Internationale Avansate din Nisa, Franta, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, si la ETH Zurich, Elvetia. A administrat Indicele Anticoruptie in Domeniul Apararii la Transparency International Defence and Security Program (UK) si a lucrat ca analist in cadrul Programului Rusia si Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, in Marea Britanie.