Consilierii PAS il acuza pe Ion Ceban ca ar angaja la primarie oameni loiali lui. Acestia sustin ca edilul nu tine cont de criteriile de competenta si anunta ca vor veni cu initiativa de a organiza concursuri publice. In replica, Ion Ceban a declarat ca acest lucru se intampla si pana acum si i-a invinuit pe cei de la PAS ca de cand sunt in CMC nu au prezentat niciun proiect.

Publicat:29.01.2020, 20:58

Potrivit consilierilor PAS, în ziua în care Rodica Gutu a plecat de la Directia Educatie, impreuna cu doi adjuncti, Ion Ceban a semnat o dispozitie prin care l-a numit în functia de director adjunct pe Andrei Pavaloi, fara niciun concurs. Ulterior a semnat o alta dispozitie prin care il pune pe Pavaloi sef interimar, asta desi acolo mai erau vicedirectori. Cei de la PAS au spus ca in 2016, Pavaloi a fost urmarit penal pentru delapidari in proportii deosebit de mari, iar din 2017 acesta a fost sef al Directiei Educatie din sectorul Rascani, invinuindu-l de mai multe nereguli.

Alexandru TRUBCA, CONSILIER MUNICIPAL PAS : „La gradinitele 127 si 76, au fost facute lucrari de peste 435 de mii de lei, insa lucrarile au fost separate in trei loturi, toate sub pragul minim pentru a fi facute licitatii si taote castigate de acelasi participant.„Directia Rascani poate fi considerata recordsmenul in ceea ce priveste cheltuielile pentru alimentatia publica. E vorba de milione de lei care erau cheltuite ineficient.”

Andrei Pavaloi nu ne-a raspuns la telefon pentru un comentariu. In acelasi timp, cei de la PAS au mentionat si despre numirea Liliei Bustiuc in functia de vicedirector la Piata Centrala. Asta desi aceasta functie ar fi fost exclusa din septembrie de seful intreprinderii.

Angela POJOGA, CONSILIER MUNICIPAL PAS: „Bustiuc a fost numitadirector interimar de catre Codreanu si a treia zi de la numire si-a cupmarat din banii intreprinderii un telefon. Ea a fost cincediata, dar nu a plecat din sistem.”

Bustiuc neaga acuzatiile.

Cei de la PAS spun ca vor veni cu mai multe proiecte de decizii, astfel incat primaria sa anunte concurs public pentru functiile care se elibereaza. Ion Ceban a reactionat pe facebook. Acesta spune ca pentru toate functiile vor fi organizate concursuri publice. A tinut sa le amintească celor de la PAS ca nu au prezentat niciun proiect de decizie pana acum.