Dumitru Diacov si Igor Munteanu spun ca PD si PPDA nu au votat pentru instituirea starii de urgenta pentru ca Guvernul nu a venit cu un plan clar de activitati pentru a stopa raspandirea cazurilor de coronavirus in tara. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Publicat:01.04.2021, 21:59

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: "Eu nu cred ca este cineva din Parlament care sa fie satisfacut de discutia de ieri, nici macarcei care au votat. A fost o situatie destul de tensionata, confuza, neasteptata. Toata lumea cu o zi inainte vorbea despre faptul ca trebuie sa votam. Eu am vorbit cu domnul Filip ca trebuie sa sprijinim masuri urgente ca sa usureze situatia in domeniul medicinii. Cand au venit in Parlament s-a vazut acest comporament nesigur a Guvernului. Noi ne gandeam ca o sa sprijinim, cum sa realizam un plan concret, dar a iesit ceva clasic, cearta asta intre institutii, intre aceste 2 partide si iata avem o situatia inca neclara, chiar si privind restrictiile."

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Explicatia este foarte simpla, acest Guvern nu a fost pregatit sa-si asume niste responsabilitati, nu era pregatit sa vina cu un paln de actiuni. Din pacate ceea ce se intampla in RM variaza intre o farsa si o iresponsabilitata crasa. Am vazut ce s-a intamplat cu CNESP. In cea mai mare parte, membrii nu erau medici. Ce trebuie sa se intample in urmatoarele zile ca sa ne convinga ca acest Guvern este capabil sa-si indeplineasca deciziile."

Totodata, Igor Munteanu spune ca Republica Moldova, la moment, este singura tara din lume care nu a bugetat bani pentru vaccin si are unul din cele mai slabe guverne din lume. 

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "La noi, datorita culturii politice nedezvoltate, cautam vrajitori si incercam sa creem niste disensiuni cat mai mari ca sa pescuim devidente politice cat mai mari din toata aceasta situatie. In loc de a conjuga eforturile, noi incercam sa ne repozitionam. Institutiile pe care le prezentam, Parlamentul este intr-o grava problema de credibilitate publica. Anticipatele reprezinta o mitologie politica. In urmatoarele zile va trebui sa vedem daca acest demers al Guvernului in demisie Ciocoi va ajuta la intarirea sanatatii publice. Noi, PPDA nu ne-am ascuns, noi vrem alegeri anticipate, in conditiile in care cineva garanteaza pentru securitatea cetatenilor."