Adjunctul suspedat al lui Alexandr Stoianoglo, Ruslan Popov, va fi plasat in izolatorul CNA pentru 20 de zile. Decizia a fost luata de magistratii de la Curtea de Apel, la solicitarea procurorului de caz. Popov, care s-a aflat pana astazi in arest la domiciliu, spune ca hotararea este ilegala.

Publicat:19.10.2021, 21:38

Dupa ce magistratii de la Curtea de Apel au decis sa-l plaseze pe Ruslan Popov din arest la domiciliu, in arest in izolator pentru 20 de zile, acesta a fost luat din fata instantei de mascatii de la SIS. Popov a declarat ca decizia judecatorilor este ilegala.

Ruslan POPOV, ADJUNCTUL SUSPENDAT AL PROCURORULUI GENERAL SUSPENDAT:“Toate drepturile mi s-au incalcat in cadrul acestui proces. Investigatiile s-au pornit in lipsa unei banuieli rezonabile ca s-a comis o infractiune si temeiuri ca eu sa fiu retinut si detinut in detentie nu au existat cu desavarsire si la baza acestor investigatii au fost puse niste documente false.”

Avocatul lui Popov sustine ca va ataca decizia la CtEDO.

Igor HLOPETCHI, AVOCATUL LUI RUSLAN POPOV:“Decizia este irevocabila, nu se supune niciunei cai de atac, ceea ce ne deschide o cale pentru a merge la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului, ceea ce nu vom ezita sa o facem.”

Ruslan Popov a fost retinut pe 9 octombrie, fiind vizat intr-un dosar de imbogatire ilicita, dupa ce mascatii de la SIS si ofiterii CNA au facut perchizitii acasa la el. Ziarul de Garda scrie ca Popov este cel mai bogat procuror adjunct, iar in 2020 a ridicat un salariu de peste 397 de mii de lei de la Procuratura Generala.