Aflat in arest la domiciliu, fiind banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare pentru moldoveni cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova, dar si cu critici la adresa actualei guvernari. 

Publicat:27.08.2022, 09:10

„Orice incercare de a renunta la suveranitatea, integritatea si neutralitate tarii, mai ales in actualele circumstante politice regionale atat de complicate, trebuie privita ca o tradare de stat. Si nicio integrare europeana nu poate fi justificata daca ea aduce prejudicii intereselor noastre nationale si statale. Atunci cand sub paravanul integrarii europene Moldova devine colonie dirijata de straini, cand ea devine plina de datorii, saracie si crize economice si energetice, inseamna ca o asemenea politica externa este nociva pentru statul moldovenesc.

Aceste consideratii sunt cu atat mai actuale astazi, 27 august, cand marcam cea de-a 31-a aniversare de la proclamarea Independentei Republicii Moldova. In procesul de afirmare ca stat independent, societatea noastra s-a confruntat cu numeroase dificultati, provocari si transformari, dar niciodata Moldova nu a fost supusa unor riscuri atat de serioase de a-si pierde independenta, statalitatea, viitorul”, a scris fostul sef de staat pe pagina sa de facebook. 

Acesta a mai mentionat ca nu isi doreste ca aceasta sa fie ultima aniversare a Independentei si Statalitatii moldovenesti. 

„Sunt sigur ca asta nu doreste nici poporul nostru, chiar daca guvernarea-marioneta PAS face tot posibilul sa cedeze tara definitiv intereselor straine, atat politic, cat si economic, militar, apoi teritorial”, a mai adaugat Dodon, aflat in arest la domiciliu.

Astazi, tara noastra implineste 31 de ani de la proclamarea independentei. 

Proclamarea independentii Republicii Moldova a fost posibila in urma puciului esuat de la Moscova. Una cate una, republicile socialiste au inceput sa iasa din Uniunea Sovietica, iar tara noastra a fost cea de-a noua care a spus ca este pregatita sa porneasca pe un drum separat. 

Pe 27 august 1991, cu mii de oameni veniti la Marea Adunare Nationala, deputatii au votat independenta.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.