"Sa ne intrebam: Oare nu e un truc? Oare nu exista acceptul lui Voronin pentru aceasta separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinatie menita se usureze decizia lui Ghimpu, care va spune ca a votat Guvernul in comun cu " social-democratii", nu cu comunistii?", se intreaba liderul PSRM, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, dupa ce astazi 14 deputati au anuntat ca parasesc fractiunea PCRM din Parlament si creeaza Platforma politica social-democratica pentru Moldova".

Ultimul update: 21.12.2015, 10:29 Publicat:21.12.2015, 09:29

Vezi textul integral al liderului socialistilor:

Dupa alegerile din 2009, la 2 septembrie a aceluiasi an Igor Dodon isi depune demisia. Astfel, pe 4 noiembrie 2011 impreuna cu Zinaida Greceanii si Veronica Abramciuc au parasit randurile PCRM. Ulterior cei trei au aderat la Partidul Socialistilor din Republica Moldova, iar Dodon a fost ales in fruntea partidului. Astfel, pe langa cele 58 de voturi ale deputatilor din Alianta, Dodon alaturi de cei 2 socialisti si deputatul neafiliat Mihai Godea au votat pentru Nicolae Timofti, actualul presedinte al RM.

In martie 2012, deja presedinte PSRM, Igor Dodon, a acceptat sa participe la alegerea sefului statului. 

Pe de alta parte, astazi liberalul Mihai Ghimpu a declarat jurnalistilor ca nu va face coalitie cu comunistii, oriunde s-ar afla ei.

In aceasta dimineata, 14 deputati au anuntat ca parasesc Partidul Comunistilor si formeaza Platforma politica social-democratica pentru Moldova.

REACTII dupa ce 14 deputati a parasit fractiunea PCRM. Sirbu: Nu avem nicio legatura cu anuntul. Strelet: E un scenariu despre care se vorbea demult