Igor Dodon, fostul presedinte al Republicii Moldova, o critica dur pe sefa statului privind negocierile pretului la gaz si o indeamna sa ia exemplu de la presedintele belarus, Aleksandr Lukasenko.

Publicat:15.09.2021, 12:38

Igor DODON, EX-PRESEDINTE AL RM: "Maia Sandu trebuie sa inteleaga ca nu este Timofti, care nu avea nicio posibilitate, dar nici dorinta. Oamenii au votat pentru partidul Maiei Sandu, ei au majoritatea parlamentara. In asa situatie sa te autoindepartezi nu o sa se primeasca."

Liderul PSRM spune ca sefa statului nu duce negocieri cu Rusia pentru ca ii este frica. 

Igor DODON, EX-PRESEDINTE AL RM: "Uitati-va Lukasenko s-a inteles si pretul a ramas acelasi. Ungaria si Serbia, unde la fel s-a discutat la cel mai inalt nivel si s-a ajuns la un acord favorabil pentru cetatenii acestor tari.”

Saptamana trecuta, in cadrul emisiunii In PROfunzime, Lorena Bogza a intrebat-o pe Maia Sandu despre scumpirile care se vehiculeaza privind gazul natural. Sefa statului a spus ca nu a discutat cu Dmitri Kozak despre o eventuala scumpire a gazelor, exprimadu-si speranta ca preturile vor ramane aceleasi dupa incheiearea noului contract intre Moldova Gaz si Gazprom.

Totodata, Maia Sandu a mentionat ca Ministrul Infrastructurii analizeaza posibilitatea construirii unor depozite de gaze, care ar permite Repubicii Moldova sa cumpere gaze naturale la preturi mai mici de pe piata si sa le pastreze pentru situatii speciale. Un astfel de proiect ar face tara noastra mai putin dependenta din punct de vedere energetic. 

Pentru consructia statiei, dar si a liniei Vulcanesti-Chisinau, va fi nevoie de cel putin 4 ani, a precizat Sandu. Presedinta a vorbit si despre Gazoductul-Iasi-Ungheni Chisinau, despre care la fel se spunea ca ar fi un pas important pentru ca Republica Moldova sa devina mai independenta la capitolul energetic, precizand ca acum se lucreaza la teava din Romania si nu se stie cand va putea fi folosit.