Fostul premier, Iurie Leanca, se va adresa in judecata. El spune ca anumite institutii de stat ar fi dezvaluit date cu caracter personal in ceea ce il priveste. Intr-o postare pe internet, liderul PPEM a explicat cum a adunat cei 50 de mii de euro pe care voia sa ii scoata din tara si a demonstrat ca pasaportul sau diplomatic este valabil.

Publicat:13.08.2019, 18:52

Iurie LEANCA, LIDERUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN: “Am sa solicit informatii de la Agentia Protectiei Datelor cu Caracter Personal, ca sa stiu cine a accesat exact situatia mea, pentru ca doar anumite institutii au acces la astfel de date si in baza la asta sper sa se deschida un dosar penal si concomitent voi merge si in Procuratura.”

Iurie Leanca spune ca a fost incalcata legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal, atunci cand pe anumite site-uri au fost afisate informatii despre traversarile frecvente ale frontierei tarii. Fostul premier spune ca doar un numar limitat de persoane ar putea avea acces la aceste informatii, care au devenit publice.

Iurie LEANCA, LIDERUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN:“Prin difuzarea acestor informatii cu numere de inmatriculare si modelul automobilului s-a incalcat abuziv protectia datelor cu caracter personal. “

...scrie ex-prim-ministrul pe facebook. Aceasta a explicat cum a adunat suma de 50 de mii de euro pe care intentiona sa o scoata din tara.

Iurie LEANCA, LIDERUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN: “Sunt bani castigati de-a lungul timpului cat am lucrat, doi ani, ca diplomat la Haga cu salariu de 10.000 de euro lunar sau cat am fost vicepresedintele celei mai prospere companii din Moldova, alti sapte ani.”

...se arata in acelasi mesaj. Cat despre valabilitatea pasaportului sau diplomatic, documentul expira abia in 2024, conform fotografiei afisate in postare. Leanca il acuza pe Nastase de toate relele, actualul ministru de Interne, care ar fi permis scurgerile de date.

Andrei NASTASE, MINISTRUL DE INTERNE: “Nu comenteaza...”

In acest weekend, in presa s-a vorbit despre faptul ca Iurie Leanca ar fi incercat sa scoata ilegal din tara 50 de mii de euro, facand uz de psaportul sau diplomatic. El a negat atunci acuzatiile.