Fostul ministru al Educatiei, Leonid Bujor, a murit din cauza coronavirusului. Despre asta a anuntat conferentiarul universitar, Adrian Ghicov.

Publicat:07.01.2021, 13:17

"Regret enorm. Am lucrat cu ministrul Leonid Bujor in calitate de Director al Agentiei de Evaluare si Examinare, m-a sustinut in demersul de reintroducere a ,,Istoriei” pe lista examenelor nationale. Era un patriot convins. Ultima data am vorbit cu Domnia Sa la ,, Faclia”, cand si-a publicat o secventa din cartea de memorii. A reusit sa si le scrie. Am gandit si o lansare, dar... cu siguranta avea o presimtire omul acesta care a fost...

Era extrem de mandru pentru doamna Valentina Bujor, care, in cadrul acreditarii IP,,Orizont”, a obtinut cel mai inalt calificativ la functia de director adjunct cu o experienta ilustrativa. Era implinit si bucuros pentru feciori si nepoti. Acum raman doar amintirile sa fie mandru de el, Leonid Bujor, istoricul, pedagogul, omul politic, ministru si pur si simplu un suflet care a iubit oamenii si viata.

Dragi prieteni, Covid-ul ne striveste. Iubirea de aproapele ne e salvarea, pe care trebuie s-o manifestam omului cat acesta mai e cu noi. Fie-i tarana usoara si pacea eterna in linistea Cerului de Acasa! Iarta-ne, dragule Leonid Bujor!", a scris Adrian Ghicov.

Leonid Bujor a fost ministru al Educatiei in perioada 25 septembrie 2009 - 14 ianuarie 2011. Totodata, politicianul, in perioada 2005 - 2009, a detinut functia de deputat in Parlamentul Republicii Moldova.