Iar Maia Sandu spune ca reprezentantii PAS ii cer parerea despre anumite candidaturi la functia de ministru, dar a refuzat si ea sa dea nume. Intr-un interviu pentru postul national de televiziune, presedinta a declarat ca va avea o agenda comuna cu Partidul Actiune si Solidaritate, care va avea majoritatea in viitorul Parlament, pentru ca au aceleasi prioritati. 

Publicat:16.07.2021, 20:12

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Eu am toata incredearea ca Parlamentul impreuna cu Presedintia si cu Guvernul vor reusi sa indeplineasca angajamentele pe care le-au facut in aceasta campanie.”

Maia Sandu a evitat sa dea vreun nume care s-ar putea regasi in viitorul Guvern, desi recunoaste ca i se solicita opinia fata de unele persoane. 

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„PAS lucreaza la aceasta lista. Stiu ca lucreaza la aceasta lista, nu sunt in masura sa prezint eu lucrurile. Atunci cand partidul va veni la consultari la Presedintie sa ne spuna care sunt propunerile pentru functia de prim-ministru, atunci o sa putem sa discutam si despre echipa.”

Totodata, sefa statului a spus ca viitoarea majoritate parlamentara si viitorul Guvern vor avea o agenda comuna, intrucat au aceleasi prioritati.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:„Pornind de la prerogativa pe care o am eu pe politica externa, o sa muncesc in special pe partea asta ca sa promovez interesele tarii, ca sa atragem investitii, ca sa atragem bani pentru dezvoltare, pentru proiecte in cumunitati, infrstructura. Si, bineinteles, pe celelalte lucruri, pe reforma justitiei, pe combaterea coruptiei, o sa muncesc.”

Presedinta a mai spus ca va avea intalniri cu reprezentantii celor doua puteri de cate ori va fi nevoie, ca sa discute despre problemele existente si cum anume pot fi solutionate.