Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook in urma laudelor primite de la presedintele SUA, Joe Biden. Acesta se arata extrem de onorat ca sa se afla alaturi de presedinta Maia Sandu la inalta tribuna a ONU.

Publicat:22.09.2021, 08:20

„Debut inspirational pentru tara noastra in cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Alaturi de doamna presedinte Maia Sandu si delegatia nationala am fost onorati sa auzim de la inalta tribuna a ONU despre aprecierile presedintelui SUA Joe Biden pentru poporul nostru si victoria rasunatoare in favoarea democratiei, o valoare comuna pentru tarile noastre.

Urmeaza o agenda ampla de intrevederi bilaterale cu ministri de externe ai statelor partenere dar si reuniuni in cadru multilateral. Ne-am angajat sa sustinem eficient valorile si obiectivele Natiunilor Unite”, se arata in mesajul lui Popescu. 

Joe Biden a laudat Moldova in primul sau discurs in fata Adunarii Generale a ONU in calitate de presedinte al SUA. Liderul de la Casa Alba a apreciat determinarea tarii noastre de a lupta pentru democratie si a combate coruptia.