Partidul Regiunilor din Moldova s-a lansat astazi in campania electorala. Membrii formatiunii afirma ca daca ar ajunge in Parlament, ar organiza un referendum prin care sa declare limba rusa a doua limba de stat. Un alt punct din programul partidului este interdictia pentru functionari de a detine mai multe cetatenii.

Publicat:23.06.2021, 18:06

Vicepresedintele partidului a citit programul electoral, iar tot discursul a fost tinut in limba rusa.

Alexandru ILITA, VICEPRESEDINTELE PARTIDULUI REGIUNILOR:“Intoarcerea in curricula a obiectului Istoria Moldovei, intoarcerea in scoli a predarii limbii ruse, ca instrument de comunicare interetnica, iar dupa organizarea unui referendum, de a recunoaste limba rusa ca a doua limba de stat.”

Alexandru KALININ, LIDERUL PARTIDULUI REGIUNILOR:“De ce noi numim limba noastra moldoveneasca, noi toti o numim limba romana. Haideti sa organizam un referendum si sa decidem. Cea mai mare problema a unei natiuni este pierderea identitatii.”

Totodata, liderul partidului a declarat ca daca vor ajunge in Parlament, vor interzice inregistrarea formatiunilor unioniste. Partidul are o lista de 93 de candidati la functia de deputat. In 2019, Partidul Regiunilor din Moldova a participat la alegerile parlamentare. Anul trecut, liderul formatiunii Alexandru Kalinin a candidat independent pentru fotoliul de presedinte, insa s-a retras dupa ce a declarat ca membrii grupului sau de initiativa ar fi fost agresati de simpatizanti ai socialistilor, care nu au vrut atunci sa comenteze acuzatiile.