Platforma DA a contestat decizia CEC privind majorarea numarului sectiilor de votare in regiunea Transnistreana, inclusiv in zone necontrolate de autoritatile constitutionale ale Republicii Moldova, dar instanta a declarat cererea inadmisibila, se arata intr-un comunicat de presa al partidului. 

Publicat:10.06.2021, 14:57

In acest context, Platforma DA anunta ca va contesta decizia la Curtea Suprema de Justitie si va cere sanctiuni disciplinare pentru judecatorii care au examinat aceasta cauza.

Si Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a depus o contestatia, dupa decizia anuntata de CEC privind marirea numarului sectiile de votare in stanga Nistrului.

Citeste si :  Ce decizii au mai luat astazi memrii CEC - VIDEO

La sedinta din 5 iunie, Comisia Electorala a aprobat deschiderea mai multor sectii de votare pentru locuitorii din stanga Nistrului, unde vor fi amenajate 44 de birouri, cu doua mai multe decat la prezidentiale. 

In premiera, CEC a decis deschiderea a doua sectii de votare la Bender si una la Corjova, mentionand ca in asa fel va fi asigurata securitatea votului. Cu o avertizare a venit SIS, care mentioneaza ca aceste sectii de votare, care nu se afla pe teritoriul controlat direct de autoritatile de la Chisinau, ar putea ridica probleme de securitate.

Ulterior, presedintele CEC a declarat ca decizia luata pe data de 5 iunie ar putea fi revizuita. Subiectul ar urma sa fie discutat astazi, 10 iunie, la ora 16:00.

In sedinta CEC de pe 8 iunie, care s-a desfasurat pe fundalul protestelor, s-a decis majorarea numarului sectiilor de votare de la 139 la 146, cu 7 sectii de votare mai mult in strainatate. Suplimentar s-au adaugat sectii de votare in Germania, Franta, Italia si Marea Britanie.

Citeste si :  Ultima ora. Mai mult cu 7 sectii de votare in strainatate. CEC a votat suplinirea acestora: de la 139 la 146. PAS anunta ca va contesta decizia