Un nou sondaj ii plaseaza pe Igor Dodon si Maia Sandu ca favoriti la alegerile  prezidentiale. Ei sunt cei care, potrivit studiului realizat de Idata, ar ajunge in turul doi de scrutin daca se vor inscrie oficial in cursa. Tododata, in legislativ nu ar mai intra Partidul Democrat, in schimb Partidul Nostru ar avea sanse de a obtine fotolii.

Publicat:07.07.2020, 15:54

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, pentru cine ati vota?

Igor Dodon – 20,1%

Maia Sandu – 18,2%

Igor Dodon si Maia Sandu se afla la o diferenta mica intre ei si ar putea lupta strans in turul doi de scrutin, arata rezultatele sondajului. Cei doi sunt si in topul celor mai de incredere politicieni printre moldoveni.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru ce partid ati vota?

PSRM – 17,5%

PAS – 15,1%

PP Sor – 4,6%

PPDA – 4,1%

Partidul Nostru – 2,9%

PDM – 1,9%

PCRM – 1,1%

PUN – 0,7%

Pro Moldova – 0,6%

Miscarea Unirea – 0,4%

PLDM – 0,2%

Alte partide – 0,5%

Candidati independenti – 0,1%

Nu as participa – 20,0%

Nu stiu – 26,5%

Nu raspund – 3,9%

Alegatorii au fost intrebati si pentru cine si-ar da votul in cazul unor parlamentare anticipate. Socialistii ar acumula cele mai multe voturi, urmati de PAS, Partidul Sor, Platforma DA si Partidul Nostru. Democratii se aleg cu o cota de nici 2 procente.  

Respectiv, potrivit calculelor facute de Idata, in legislativ ar intra urmatoarele formatiuni: PSRM, PAS, P.Sor, Platforma DA si Partidul Nostru. Chestionarele au fost facute in perioada 20 iunie-4 iulie, pe un esantion de 1511 respondenti. Studiul are o marja de eroare de 2,5%.