Fostul deputat, Sergiu Sirbu, spune ca activitatea politica i-a lasat un gust amar si ca… nu mai vrea sa revina. Declaratiile au fost facute la Judecatoria Ciocana, unde astazi, la un an dupa ce a fost retinut, Sirbu a venit sa depuna o contestatie intr-un dosar in care este vizat.

Publicat:02.02.2023, 14:03

Intrebat ce mai face, Sergiu Sarbu spune ca lucreaza la teza sa de doctor si… umbla pe la judecati. In urma multiplelor dosare deschise pe numele sau, fostul deputat ne-a asigurat ca nu-l mai intereseaza politica. 

“Cand ati discutat ultima data cu Vlad Plahotniuc, Ilan Sor?

-Poate va veti mira, dar in ultimul an, azi este un an de cand am fost retinut, nu am discutat cu nimeni decat cu rudele apropiate. Nimeni nu mai suna si eu nu sun, nu discut cu nimeni”, a spus fostul deputat. 

Totodata, Sirbu mentioneaza ca a atacat Republica Moldova la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, pentru ca crede ca a fost arestat pe nedrept. 

”-V-au fost sechestrate averi, conturi bancare? 
-Sunt cateva, dar nu prea am eu avere.”

La sfarsitul anului 2021, fostul deputat Sergiu Sirbu a fost invinuit ca, in 2015, ar fi mituit un deputat din alt partid pentru ca acesta sa paraseasca fractiunea din care facea parte. Sirbu i-ar fi propus de la 100.000 pana la 200.000 euro. Acesta a respins acuzatiile procurorilor.

Sirbu si alti patru deputati transfugi au fost retinuti pe data de 2 februarie 2022, fiind banuiti de imbogatire ilicita. Mai exact, acestia sunt invinuiti ca ar fi mituit alti deputati pentru ca sa paraseasca fractiunea din care facea parte. Acestia au negat acuzatiile. Ulterior, Sergiu Sirbu a fost transferat in arest la domiciliu, apoi sub control judiciar pe un termen de 60 de zile.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.