Ivan Korcok, Ministrul Afacerilor Externe si Europene al Republicii Slovace, a anuntat astazi in cadrul unui briefing de presa ca a donat 10 mii de teste PCR pentru cetatenii Republicii Moldova.

Publicat:15.09.2021, 13:57

Nicu POPESCU, Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene:" Ne-am intalnit in luna iunie in alta capacitate si in alta, dar acum pentru mine este o onoare sa avem aceasta ocazie sa dezvoltam si fortificam relatiile intre Republica Moldova si Slovacia. Am discutat astazi modalitatile de a fortifica procesul de intregare europeana a Republicii Moldova. Moldova vrea sa dezvolte noi domenii de cooperare si aprofundarea integritatii europene, inclusiv ca preotectia mediului inconjurator, securitatea si rezidilienta si digitalizarea."

Nicu Popescu a mentionat ca apreciaza sprijinul Slovaciei, in dialogul cu Uniunea Europeana de fortificarea dialogului in cadrul fondului european "Pentru Pace".

Nicu POPESCU, Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene: "Mentionez cateva proiecte prin care oamenii slovaci au contribuit la condiitilor de viata a oamenilor din Moldova: echipament medical pentru 5 spitale din Chisinau, proiectul de inbunatatirea apei potabile in Ialoveni, donatii de echipamente medicale si sprijin pentru centrul de reabilitare din Ceadir-Lunga, sprijin financiar pentru spitalul din Drochia, sprijin cu echipamente medicale la spitalul din Straseni, sprijin pentru reparatia pentru gimnaziul din Isegrad din Anenii Noi. Aceasta asistenta este simtita si conteaza foarte mult."

Ministrul Afacerilor Externe ii multumeste lui Ivan Korcok si Slovaciei pentru sprijinul acordat.

Ivan KORCOK, MINISTRUL AEE AL SLOVACIEI: "Slovacia sustine in totalitate aspiratiile Republicii Moldova de a se integra in Uniunea Europana. Vom continua sa acordam asistenta Republicii Moldova. Vreau sa anunt ca astazi impreuna cu mine au sosit si 10 mii de teste PCR pentru testarea covidului."