Socialistul, Bogdan Tirdea acuza portalul mold-street.com pentru manipulare cu privire la un discurs in care el o critica pe Maia Sandu. Despre asta, el a scris pe pagina sa de Facebook.

Publicat:17.11.2019, 12:43

Bogdan TIRDEA, DEPUTAT PSRM: "La 15 noiembrie, portalul mold-street.com, finantat de European Endowment for Democracy (EED) si National Endowment or for Democracy, a publicat un articol denigrator in adresa mea.

"Acesta este un articol fals, plin de laude pentru Maia Sandu, folosind speculatii! Articol, pe care nici nu au indraznit sa-l semneze, stiind pe deplin ca acesta este un fals ordinar!

Am citit foarte atent ceea ce a fost scris.

Iata ce am remarcat:

1) N-am observat niciun argument plauzibil, ca as fi mintit.

2) Ei n-au negat nicio cifra pe care am prezentat-o, practic fiind de acord cu spusele mele.

Iata ce am spus de la tribuna parlamentului:

1) Din luna mai, exportul in UE s-a diminuat - in mediu cu 7,5%, iar in august cu - 13%

2) In perioada iulie-august, preturile la legume au crescut cu circa 20-30%, la rosii - cu 80%, cartofii - 30-60%, iar fructele - cu 20-30%.

3) In iunie-august, volumul marfurilor care erau transportate a scazut lunar cu 10%.

4) Energia electrica s-a scumpit cu 15% la nordul tarii, iar cu 6%, la Chisinau.

5) Timp de 10 luni numarul infractiunilor a crescut cu 17,39%, iar a celor grave cu 9,84%. Violurile - cu 63,33%, furturile - cu 57,14%, infractiuni contra autoritatilor publice - cu 75,43%. Cele comise de grupari organizate - cu 85,71%.

6) Unica cifra pe care au incercat s-o speculeze este despre cele 90 % de roada care a fost distrusa in cateva raioane din sudul si nordul tarii. Au afirmat ca nu este asa, pentru ca productia legumelor a crescut cu 7,4%.

In curand o sa va arat cifre reale. Despre faptul ca ministerul n-a oferit niciun leu si n-a adus niciun functionar. Despre asta, mold-street.com, a tacut.

Argumentele, aparent neverificate, prezentate de acesti falsi carturari, sunt de genul „guvernul nu este vinovat de majorarea preturilor legumelor cu 30-60%, nu este vinovat de scaderea exporturilor, nu este vinovat de majorarea impozitelor! Este imposibil sa realizezi minuni in 5 luni! ”

Voi, PSRM, la fel ati sustinut politica fiscala a guvernului. STOP, noi am fost impotriva si am sustimut TVA la Horeca ca sa nu fim acuzati de sabotaj" Ce sa va zic? Sunteti jalnici.

Voi veni cu cifre exacte in curand si voi demonstra ca guvernul Maiei Sandu a fost un dezastru", a scris Tirdea pe pagina sa de Facebook.

VEZI ARTICOLUL: Cum socialistul Tirdea a scaldat parlamentul cu date false si irelevante pentru a argumenta motiunea

La 15 noiembrie curent, portalul mold-street.com a publicat un articol despre faptul ca politica din Chisinau intra in zona turbulentelor. La doar 5 luni de la investire, guvernul Maiei Sandu a fost demis pe 12 noiembrie, in rezultatul unei motiuni de cenzura inaintata de PSRM si votata de 63 de deputati socialisti si democrati.