Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, in legislativ ar accede patru formatiuni. PAS ar acumula cele mai multe voturi, urmat de PSRM si Partidul Nostru si Partidul SOR. Cel putin asta arata datele unui sondaj prezentat astazi de compania „Intellect Group” in colaborarea cu asociatia SPERO.

Publicat:19.02.2021, 14:53

Daca alegerile parlamentare ar fi organizate duminica viitoare in Parlament ar intra  patru partide. Asadar, pe primul loc este formatiunea PAS care a acumulat 27.8 la suta din voturile respondentilor. Urmatorii sunt socialistii cu 25%, Partidul Nostru cu 7,8% si Partidul SOR cu 7%.

Totodata, nu ar vota aproape 7% dintre respondenti, iar 14,5 la suta nu stiu inca pentru cine ar vota.

Sondajul a fost realizat de Compania „Intellect Group” in colaborarea cu asociatia SPERO. Cercetarile in cadrul sondajului au fost efectuate in perioada 9 februarie - 16 februarie 2021, pe un esantion de 1103 persoane cu drep de vot, din 77 de localitati. Esantionul este reprezentantiv pentru populatia adulta a Republicii Moldova, cu exceptia diasporei si locuitorii Transnistriei. Marja de eroare de ± 2,7 %.