Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de primar general al municipiului Chisinau, cel care ar putea ocupa fotoliul de primar ar fi Ion Ceban. Cel putin, asta arata datele unui sondaj realizat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova.

Publicat:23.09.2019, 11:27

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de Primar General al municipiului Chisinau, 15% din respondenti nu stiu cu cine sa voteze. Alte 9% nu vor participa la vot. Prin urmare, fiecare a patra persoana intervievata n-ar putea face o alegere intemeiata.

35,3% - ar vota cu Ion Ceban,

30,1% - cu Andrei Nastase,

2,1% - cu Valeriu Munteanu,

1,9% - cu Ruslan Codreanu,

1,4 – cu Dorin Chirtoaca,

5,3% - cu alti candidati (Victor Chironda, Vitalie Marinuta, Valeriu Climenco, Teodor Cirnat, Serafim Urechean, Vasile Chirtoca, Oleg Cernei).

In cazul in care duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru functia de Primar General al municipiului Chisinau, atunci ar merge cu siguranta la scrutin 50% din respondenti, probabil, s-ar prezenta – 22%, probabil, nu s-ar prezenta – 15%; sunt siguri ca nu vor merge la votare – 8%; nu s-au determinat – 5% din cei chestionati. Aceste rezultate confirma intentia de participare destul de scazuta a electoratului din municipiul Chisinau la alegerile locale noi din 20 octombrie 2019.

Studiul a fost initiat si desfasurat de Asociatia Sociologilor si Demografilor din Republica Moldova in perioada 11-20 septembrie 2019, pe un esantion de 770 respondenti din Chisinau, cu o eroare maximala de + 3,0%.