În Săptămâna Mare, deputații și miniștrii își mărturisesc păcatele... cel puțin pe cele politice. Aleșii poporului recunosc, au păcate, dar puțini au îndrăznit să le spună în fața camerei. Unii reprezentanți ai opoziției spun că regretă sentimentul de ură față de guvernare, dar nici vorbă de iertare. Alții afirmă că vor cugeta asupra greșelilor.

„Am păcate, am, am, am păcate și o să le spunem părintelui.

„Prea rău la limbă, uneori am și acel sentiment de ură care-mi crează această guvernare.”

„Nu suntem la porțile raiului, da, și nu joc rolul sfântului Petru ca să încep a cântări păcatele.”

„- Ce păcate aveți și pentru care vă pare rău? Nu știu dacă am păcate, trebuie să reflectăm...”

„- Când mergeți să vă mărturisiți păcatele despre care spuneți că le aveți? - Asta ține de taina mărturisirii.

La taina mărturisirii a făcut trimitere și președintele Parlamentului.

Igor GROSU, PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI: „Am păcate, am, am, am păcate și o să le spunem părintelui. - Nu le spuneți aici? Măcar cele ce țin de activitatea parlamentară? - Mărturisirea nu se face în public pentru că nu-i corect creștinește, ea trebuie să fie făcută după o rugăciune, după...”

Grigorie NOVAC, DEPUTAT PSRM: „În politică nu poate să existe momente curate și păcate, evident există. Și eu nu-s cel care mă consider fără păcate, probabil este păcat să te consideri fără de păcat. - Când mergeți să vă mărturisiți păcatele despre care spuneți că le aveți? - Asta ține de taina mărturisirii.”

Diana CARAMAN, DEPUTAT PCRM: „În plan personal eu sunt păcătoasă și recunosc, am fost la slujbă, deja m-am mărturisit părintelui. Am, am păcate omenești.”    

La capitolul păcate politice, deputata comunistă se declară curată.

Diana CARAMAN, DEPUTAT PCRM: „Eu sunt sigură că în spatele oricărei acțiuni politice pe care o fac sunt doar intenții bune și să numesc asta... nici nu știu cum în limba rusă va fi „păcate”. Să numesc asta păcat sigur nu se poate, totul fac în limitele legii.”

Alți deputați ne-au spus că știu că în săptămâna patimilor trebuie să se pocăiască, dar, recunosc, că nu neapărat țin cont de asta.

Adrian ALBU, DEPUTAT PSRM: „Eu spre regretul meu nu pot să spun că sunt așa cu mare evlavie. Sunt uneori prea critic, sunt uneori prea rău la limbă, uneori am și acel sentiment de ură care-mi crează această guvernare. Regretabil! Înțeleg că trebuie să-ți iubești aproapele, inclusiv și dușmanii, dar ei, uneori depășesc limitele.”

Lilian CARP, DEPUTAT PAS: „Nu suntem la porțile raiului, da, și nu joc rolul sfântului Petru ca să încep a cântări păcatele.”

Și miniștrii ne-au spus că vor reflecta asupra păcatelor lor, deși spun că legat de activitate profesională sunt fără de păcat.

Dorin JUNGHIETU, MINISTRUL ENERGIEI: „- Ce păcate aveți și pentru care vă pare rău? Nu știu dacă am păcate, trebuie să reflectăm, cred că e o perioadă de reflecție asupra tuturor posibilelor păcate.”

Anatolie NOSATÎI, MINISTRUL APĂRĂRII: „Cu regret nu sunt din categoria celor sfinți, accept că unele lucruri nu sunt așa cum ar trebui să fie – perfecte. Dar lucrez asupra mea, ca să nu mai fac așa ceva. În cadrul Guvernului nu cred că am păcate."

Dan PERCIUN, MINISTRUL EDUCAȚIEI: „Cred că toți avem păcate, o să reflectăm asupra lor în această perioadă de timp și o să încercăm să fim mai buni cu noi înșine, cu cei din jur și să aducem mai multă lumină în sistem și în viața oamenilor din jurul nostru.”

Cu păcate sau fără, demnitarii spun că așteaptă sărbătoarea pentru a se reuni cu cei dragi.