Un magistrat de la Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Rascani ar fi ascuns peste un milion de lei pe care nu l-a declarat la ANI. Totodata un sef de directie de la Ministerul Economiei si Infrastructurii poate fi sanctionat, iar averea altui magistrat va fi verificata.

Publicat:12.07.2021, 12:14

Potrivit Autoritatii Nationala de Integritate, in urma unui control efectuat saptamana trecuta la un magistrat de la Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Rascani, s-a depistat ca acesta nu a declarat peste un milion de lei in declaratia sa de avere.

Inspectorii de integritate au pornit doua cauze contraventionale pentru nedepunerea declaratiilor de avere si interese personale. Astfel, un sef de directie din cadrul Ministerului Economiei si Infrastructurii si un consilier din Consiliul Copceac din Ceadar Lunga ar putea fi sanctionati pentru incalcarea regulilor privind declararea averii si intereselor personale. 

Pe numele unui  fost functionar din cadrul Penitenciarului 13 a fost deja intocmit un proces verbal prin care i-a fost aplicata o sanctiune in valoare de 1750 de lei pentru depunerea tarzie a declaratiei de avere si interese personale.

Alti trei subiecti au declarat la ANI cate un conflict de interese. Este vorba despre un primar din suburbia Chisinaului si doi primari din raioanele Hincesti si Anenii Noi