Seful statului, Igor Dodon, a anuntat miercuri, 13 noiembrie, ca l-a desemnat pe consilierul prezidential Ion Chicu drept candidat pentru functia de premier. Acesta are la dispozitie 15 zile pentru a veni cu o lista de ministri si cu un program de guvernare, scrie mold-street.com

Publicat:14.11.2019, 08:58

Igor Dodon a mentionat ca atunci cand a initiat consultari cu fractiunile parlamentare a sperat ca majoritatea de guvernare va fi resetata, dar acest lucru este imposibil.

Un profesionist de cariera

"Am constatat ca PSRM si ACUM sunt in imposibilitatea de a propune un prim-ministru comun, PD nu doreste sa faca alianta cu nici unul din cele doua partide, iar Partidul Sor vrea anticipate", a declarat presedintele.

Totodata el a anuntat ca a decis sa inainteze Parlamentului pe consilierul sau, Ion Chicu, pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova.

"Candidatura pe care o inaintez pentru functia de prim-ministru este una acceptabila pentru toti deputatii din Parlament, este un profesionist de cariera si un om cu o experienta bogata in politici economice si sociale, capabil sa asigure o viata mai buna pentru cetateni.

In mod special, am optat pentru un asemenea profesionist pentru a spori sansele acestuia si a guvernului propus sa obtina majoritatea voturilor deputatilor si sa demareze cat mai urgent activitatea", a afirmat Igor Dodon.

Sansele lui Chicu de a ajunge premier sunt destul de mari, in conditiile in care alaturi de fractiunea PSRM si cea a PD ar fi gata sa il voteze. E adevarat ca PDM a invocat conditia de a fi luate in considerare programele sociale initiate de fostul Guvern condus de Pavel Filip.

CITESTE MAI DEPARTE PE: mold-street.com