Pufuletii se numara printre gustarile preferate ale romanilor. Desi la prima vedere par o buna alegere pentru ca nu contin multe calorii, profesorul Mencinicopschi atrage atentia asupra ingredientelor periculoase pe care le contin.

Expertul in nutritie  descrie pufuletii ca fiind un produs expandat obtinut din faina de porumb si adaos de glucoza, glucide, care ii imprima o incarcatura glicemica ridicata si o densitate energetica foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs. Profilul nutritional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide.


Din lista de ingrediente reiese ca al doilea ca pondere este sarea, al carei consum trebuie limitat. Colorantii, indulcitorii si aromele artificiale sunt produse sintetice, de laborator, folosite des in prepararea pufuletilor.

Conform specialistilor, pufuletii contin un colorant artificial numit tartrazina, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirina sau astmaticilor.

Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sanatate, si este cel care da pufuletilor culoarea galbena. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari utilizati in industria alimentara. Acest aditiv poate provoca tulburari de vedere, dificultati de respiratie si eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora.