Exista un mit care spune ca daca mananci creta, faci temperatura.

Creta este facuta din sulfat de calciu, o sare a calciului cu acidul sulfuric cu formula chimica CaSO4. Sulfatul de calcui este si un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de ingrosare, de aglomerare si de intarire si sechestrant, obtinut din saruri de calciu si acid sulfuric, ce se regaseste in natura sub forma de mineral.

Se utilizeaza conform cantitatilor pevazute de retete in produse lactate, branzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, inghetata, grasimi tartinabile, emulsii tip apa - ulei, creme dulci, budinci, produse din legume si fructe procesate, conservate in diverse moduri, produse din carne, peste, oua, cereale, produse de patiserie, cofetarie, paste fainoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin si alte bauturi alcoolice si nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseste si ca suport pentru alti aditivi.

Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici. Doza zilnica admisa nu este limitata si nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile folosite in alimente.