O reteta traditionala de paste, pentru iubitorii fructelor de mare.

Ingrediente

1 lingura patrunjel tocat60ml vin alb secfulgi de ardei iute150g spaghete2-3 linguri ulei de masline1 catel usturoi feliat subtiresare1.3kg scoici spalate si curatate

Metoda de preparare

Lasa scoicile spalate sa stea in apa cu sare timp de cel putin 10 minute.

Intre timp, pune la fiert spagehtele in apa cu sare, timp de 5 minute.  Scurge-le  si pastreaza 450ml din apa in care au fiert.

Caleste putin usturoiul in uleiul incins, la foc mic, dar ai grija ca usturoiul sa nu se rumeneasca. Dupa 1-2 minute adauga un varf de lingura de fulgi de ardei iute.

Pune in tigaie si scoicile, vinul si un praf de sare. Gateste totul timp de 1-2 minute, amestecand din cand in cand. 

Scoate scoicile intr-un bol si pune in tigaie spaghetele scurse, adaugand  si o parte din apa pastrata. Continua sa gatesti pana cand pastele sunt al dente. Pune patrunjelul tocat si apoi scoicile scoase in bol.

Lasa inca 1 minut pe foc si sunt gata.