Suplimentele alimentare cu untura de bursuc au devenit din ce in ce mai cautate si la noi in tara. Untura de bursuc are numeroase beneficii pentru sanatate si este o sursa extrem de bogata in acizi grasi Omega-3 si Omega-6.
In comert exista hiar si capsule cu untura de bursuc, care contin nu doar Omega-3 si Omega-6, ci si vitamina E. Insa inainte de a incerca suplimentele cu untura de bursuc, cere sfatul medicului tau!
Untura de bursuc este o sursa naturala de acizi grasi polinesaturati. Este una dintre cele mai bogate surse de Omega-3 si de Omega-6. Este o sursa bogata de vitamine si se absoarbe in corpul uman complet.
Ce beneficii are untura de bursuc
Untura de bursuc este un remediu natural extrem de valoros, folosit in multe tari in medicina traditionala, atat in scop terapeutic, cat si in scop preventiv. Popularitatea acestui supliment se datoreaza proprietatilor sale valoroase. In untura de bursuc exista o gama larga de substante utile. Aceasta contine acizi grasi polinesaturati, vitamine (complexul de vitamine B, vitamina A, etc.), minerale si alti compusi activi.
Untura de bursuc este indicata pentru normalizarea tractului gastrointestinal, pentru cresterea nivelului de hemoglobina, pentru accelerarea metabolismului proteinelor, pentru intarirea sistemului imunitar, pentru imbunatatirea potentei si pentru combaterea infertilitatii. In plus, acest remediu este folosit pentru a trata ischemia, bolile de piele, bronsita, astmul, sciatica, iar lista continua.
Ajuta in tratamentul afectiunilor plamanilor
Untura de bursuc imbunatateste metabolismul proteinelor si intareste imunitatea. Pe langa aceste beneficii, untura de bursuc este de ajutor in tratarea a numeroase boli asociate cu plamanii, cum ar fi tuberculoza, bronsita cronica, astmul, pneumonia si racelile.
Ajuta inima si sistemul circulator
Untura de bursuc contribuie la imbunatatirea functiei inimii si a sistemului circulator, reduce riscul de ateroscleroza si de tromboza. Untura de bursuc contine acizi grasi Omega-3 si Omega-6 care favorizeaza extinderea spatiului din interiorul vaselor de sange care alimenteaza inima si reduce colesterolul din sange. Totodata, contine vitaminele E, B3, B6 si B12 si reduce agregarea plachetara si imbunatateste proprietatile sangelui.
Alte proprietati
- untura de bursuc activeaza regenerarea tesuturilor, incurajeaza vindecarea ulceratiilor si leziunilor, are un efect protector asupra membranelor mucoase; are un efect ce ajuta la vindecare, tocmai pentru ca untura de bursuc are in compozitie vitaminele A, E si B5.
- ajuta la restabilirea echilibrului hormonal normal, creste potenta si stimuleaza fertilitatea; joaca un rol important in sinteza hormonilor sexuali masculini si feminini; in plus, are un efect benefic in procesul spermatogenezei.
- reduce riscul de cancer - untura de bursuc previne dezvoltarea cancerului, prin faptul ca are in compozitie substante cu proprietati anti-tumorale, adica aceste proprietati sunt ale acizilor grasi polinesaturati.
- in tratamentele complexe ale bolilor de piele, se recomanda ca untura de bursuc sa fie folosita atat pentru uz extern, cat si pentru uz intern; este un remediu bun in tratarea afectiunilor pielii: zgarieturi, taieturi, piele crapata, fisuri anale, acnee, herpes, urticarie, psoriazis, eczema, dermatita atopica.
Ce contraindicatii are
In ciuda numeroaselor proprietati benefice, untura de bursuc are si cateva contraindicatii. Asa ca nu este recomandat sa iei suplimente pe baza de untura de bursuc daca ai leziuni ale ficatului si ale tractului biliar. De asemenea, remediul nu se recomanda copiilor cu varsta sub 6 ani. Asa ca este mai bine sa discuti cu medicul tau inainte de a incerca acest supliment.