Fasolea batuta nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este un aperitiv delicios si care se prepara destul de repede.

Ingrediente: 

500 g fafsole boabe, 
3 cepe, 
250 mL ulei vegetal, 
5 catei de usturoi, 
1 morcov, 
1 pastarnac, 
1 lingura paste de tomate, 
1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.

Mod de preparare: 

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece. Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore. 

Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine. 
Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins. Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.