Daca iti doresti sa gatesti mancaruri delicioase, atunci bucatarul Petru Scaletchi iti povesteste cateva trucuri istete, care te vor ajuta sa obtii un rezultat delicios si savuros.
Bucatarul Petru Scaletchi, cunoscut pentru faptul ca a fost bucatarul personal al ambasadorului Germaniei la Chisinau, iar acum are aceeasi functie in cadrul Ambasadei SUA in Moldova, iti propune cateva sfaturi care te vor ajuta sa gatesti bucate ca la carte si sa corectezi anumite greseli culinare, pe care, cu siguranta le comit multe gospodine.
Cum gatesti corect Baconul
Baconul nu trebuie prajit! Pentru un bacon crocant, este nevoie de pus pe o tava de copt si rumenit in cuptor, pana devine crocant.
Cum se curata ceapa usor
Pentru a curati ceapa usor fara mari dificultati. Doar in patru miscari. O taiem la capete, dupa care in jumatate si coaja o vom putea scoate cu usurinta, doar cu ajutorul cutitului.
Cum cureti crevetii in 2 timpi si 3 miscari
Daca cumparam creveti care nu sunt curatiti atunci cu usurinta ii putem curati cu ajutorul unei scobitori.
Iata un exemplu util in video de mai jos:
Un steak perfect
Daca nu avem termometru de bucatarie si dorim sa vedem daca bucata de carne care o gatim este gata, putem afla acest lucru cu ajutorul combinatiilor dintre degete. Iata cum faci asta, in imaginile mai jos
Daca cumva ai scapat prea multa sare in zeama, atunci:
Dragi gospodine, daca cumva ati scapat prea multa sare in zeama, supa sau bors, atunci puneti un cartof crud, intreg si fierbeti-l in zeama. Astfel el va absoarbe sarea in exces!