Bananele prea coapte nu trebuie aruncate, din contra. Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerului. In plus, sunt baza perfecta pentru deserturi usor de preparat.
Potrivit studiilor japoneze, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai intunecata, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii. Te-am convins sa nu le mai arunci? Iata ce poti face cu ele in bucatarie:
1. Banana bread sau paine cu banane
Nu e nici paine, nici prajitura. Seamana cu un chec, dar si cu o paine de casa. Este o creatie americana absolut delicioasa. Lectia de gatit, aici.
2. Inghetata
Nu ai nevoie de retete complicate, de masina de inghetata sau de lactate. O inghetata buna se poate prepara cu o simpla banana. Vezi aici reteta.
Citeste si: Ce poti sa faci cu fructele prea coapte. 6 idei rapide in bucatarie
3. Budinca
Doua banane coapte, 190g unt de arahide, doua iaurturi grecesti, 1 lingura de extract de vanilie, 2 banane si 4 linguri de zahar brun. Le pui pe toate intr-un blender si gata budinca.
4. Clatite din doua ingrediente
Doua ingrediente sunt suficiente pentru a obtine niste clatite delicioase pentru micul dejun sau desert: banane si oua.
5. Banane cu ciocolata
Scalda bananele congelate in ciocolata si bucura-te de cel mai rapid desert.
Sursa: spoonuniversity.com