Cu o multime de beneficii asupra sanatatii si cu un gust delicios, spanacul este un superaliment pe care nu ai voie sa-l ocolesti primavara. De la vitaminele A, C, K, E, D, la calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, spanacul are o gama larga de substante bune de care ar fi pacat sa nu profiti acum, cat il gasesti prospat la piata.
Care este cel mai sanatos mod de preparare a spanacului
Spanacul este una din putinele verdeturi pe care nutritionistii recomanda sa le fierbi inainte de consum, pentru ca astfel acizii continuti se elibereaza in apa (nu bea si nici nu folosi apa pe post de stock), iar gustul devine mai dulce. In plus, spanacul gatit contine de 3 ori mai multi nutrienti decat cel crud, pentru ca este asimilat mai bine de catre organism.
Cum se fierbe spanacul?
Pune o oala plina cu apa pe aragaz si abia atunci cand fierbe adauga spanacul. Lasa-l 1 minut, fara sa acoperi oala.
Asta nu inseamna ca trebuie sa-l consumi doar in aceasta formula. Te poti bucura de gustul si proprietatile lui in salate, placinte, omlete, ca garnitura pentru friptura, in combinatie cu ou la micul dejun, in supe creme, smoothie-uri, cu iaur sau in paste.
Ca sa-ti venim in ajutor, am pregatit pentru tine 50 de retete cu spanac, care mai de care mai savuroasa. Pentru o primavara in forta!
Gasesti aici toate cele 50 de retete cu spanac! Spor la gatit si pofta mare!