De mai multe generatii, acest condiment provine din China si este considerat foarte benefic si puternic pentru umanitate. Poate fi gasit in cateva forme ca cele proaspete, uscate sau praf. Acesta detine mai multe substante nutritive si ingrediente bioactive care face lumea mai sanatoasa.
Consumul acestuia este folosit pentru medicina alternativa si traditionale si daca deja nu il utilizati in bucataria dumneavoastra, iata aici cateva motive pentru care ar trebuie:
Rezolva probleme digestive – probleme cu tractul gastro-intestinal, cu ajutorul compusilor fenolici. Acestia vor calma iritarea ce se intampla in interioarul stomacului. Acestia stimuleaza saliva si productia de bila si permite alimentelor pentru a trece prin tractul intestinat fara probleme.
A existat un studiu in care a cuprins 24 de persoane, toata in stare sanatoasa care consumai 1,2 grame de ghimbir pulbere inainte de masa lor. Rezultatele au fost uimitoare, acestia au digerat mult mai rapid alimentele procesate si riscul de ingidestie a fost redus cu 50%.
Greata – datorita medicinei traditionale, ghimbirul poate fi consumat crud si neindulcit sau in ceai. Intr-un studiu care au inclus 1278 femei gravine care au avut 1-5 grame de ghimbir, rezultatele au arata ca greata a fost reduse semnificativ.
Indeparteaza durerea – daca ghimbirul este consumat zilnic, acesta poate reduce durerile musculare cu 25%. De asemenea a fost arata ca este destul de benefic si in cazul durerilor menstruale. Acest lucru a fost dovedit intr-un studiu ce a fost realizat de Universitatea din Georgia.
Reduce riscul bolilor de inima – a fost facut un studiu care au inclus participanti cu diabet tip 2, care administrau 2 grame de ghimbir pudra zilnic. Au fost ajutati in reducerea lor de zahar din sange cu 10%. Stim cu totii ca zaharul ridicat din sange este un factor important pentru bolile de inima. Prin consumul de ghimbir acum puteti fi sigur ca riscul de a avea boli de inima se reduce cu 10%.
Poate reduce nivelul de colesterol – 90 de persoane cu un nivel ridicat de colesterol au participat la un studiu in care timp de 45 de zile au consumat 3 grame de ghimbir zilnic. Studiul a aratat ca consumarea ghimbirului poate reduce colesterolul.
Reduce imflamatia – deteriorarea articulatiilor din organism poate fi o boala comuna. Oamenii cu aceasta experiente si anume 230 de persoane care sufereau de articulatii slabe si rigiditate au consumat ghimbir si au experimentat durerea mai putin de articulatie.
Proprietati anticancerigene – au fost efectuate mai multe teste si au descoperit ca ghimbirul ajuta la diferite tipuri de cancer.
Ghimbirul este bun pentru creier – ajuta la imflamarea cronica sau stresul oxidativ care poate duce la boala Alzheimer si alte deficiente cognitive cum ar fi procesul de imbatranire. Unele studii au declarat ca compusii bioactivi si antioxidantii pot inhiba procesele imflamatorii care se petrec in creier. Extractul de ghimbir a fost dat la 60 de femei de varsta mijlocie si rezultatele au aratat o reactie imbunatatita a memoriei.