Taratele de grau nu trebuie folosite doar ca aliment, ci mai degraba ca medicament. Acestea rezulta din macinarea graului si ele sunt de fapt coaja bobului de grau.
Taratele de grau contin o cantitate mare de antioxidanti, ceea ce inseamna ca previn instalarea unor forme de cancer. Sunt o sursa bogata de minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu etc), vitamine, in special cele din categoria B si aminoacizi.
Taratele de grau sunt foarte bune pentru persoanele care sufera de constipatie. Ajuta la digestie, la buna functionare a colonului, gratie fibrelor pe care le contin.
Taratele sunt recomandate pentru o multitudine de boli, precum: cancer, diabet zaharat, epilepsie, afectiuni ale ovarelor, boli digestive (diaree, ulcer, constipatie etc), boli ale sistemului nervos, inclusiv depresie, reumatism, afectiuni renale, hipertensiune, laringita etc.
Nu in ultimul rand, taratele de grau sunt un aliat excelent in curele de slabire. Pentru ca usureaza digestia si accelereaza metabolismul, contin putine grasimi, dar suficiente substante nutritive, taratele dau rezultate vizibile in incercarea de a da jos kilogramele in plus.