Clatitele la sticla sunt o noutate in bucatarie pe care ar trebui s-o incerci. Se fac in 10 minute si sunt absolut delicioase.

Ca sa prepari clatitele ai nevoie de:

- doua cani de faina

- o cana de apa

- o cana de lapte de cocos

- doua oua

- o lingurita de sare

- o lingurita de turmeric

- ulei vegetal


- o sticla de plastic

- un cutit cu varful ascutit

Mod de preparare:


Pune intr-un bol de marimi medii faina, apa, laptele de cocos, ouale, sarea si turmericul pana ce compozitia e omogena. Cu varful ascutit al unui cutit fa trei gauri in capacul unei sticle de plastic si umple sticla cu compozitia preparata.

Intre timp, incalzeste o tigaie la foc mediu astfel incat sa nu devina lipicioasa. Daca ai putina dexteritate si lucrezi repede, e posibil sa o faci mai bine decat un bucatar! Toarna compozitia prin miscari circulare si formeaza un model de tip plasa. Dupa ce astepti in jur de doua minute, da-o jos din tigaie, impatureste-o pe margini si ruleaz-o.