Clatitele la sticla sunt o noutate in bucatarie pe care ar trebui s-o incerci. Se fac in 10 minute si sunt absolut delicioase.
Ca sa prepari clatitele ai nevoie de:
- doua cani de faina
- o cana de apa
- o cana de lapte de cocos
- doua oua
- o lingurita de sare
- o lingurita de turmeric
- ulei vegetal
- o sticla de plastic
- un cutit cu varful ascutit
Mod de preparare:
Pune intr-un bol de marimi medii faina, apa, laptele de cocos, ouale, sarea si turmericul pana ce compozitia e omogena. Cu varful ascutit al unui cutit fa trei gauri in capacul unei sticle de plastic si umple sticla cu compozitia preparata.
Intre timp, incalzeste o tigaie la foc mediu astfel incat sa nu devina lipicioasa. Daca ai putina dexteritate si lucrezi repede, e posibil sa o faci mai bine decat un bucatar! Toarna compozitia prin miscari circulare si formeaza un model de tip plasa. Dupa ce astepti in jur de doua minute, da-o jos din tigaie, impatureste-o pe margini si ruleaz-o.