Foloseste cana de cafea sa ascuti cutitul. Este cea mai simpla metoda, chiar si pentru incepatori. Tot ce iti trebuie este doar o banala cana de cafea din ceramica.
Daca nu ai in casa o piatra speciala pentru ascutit cutitele, poti folosi cana de cafea. Trebuie doar sa fie din ceramica pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Un cutit bine ascutit, cu care sa tai carnea in fasii subtiri sau legumele cu coaja tare, este cel care taie hartia usor. Iar pentru a obtine acest rezultat, trebuie doar sa il ascuti cu o cana din ceramica.
Cum sa folosesti cana de cafea drept ”polizor”
Intoarce cana cu gura in jos si pune-o pe un tocator de lemn, sa aiba mai multa stabilitate.
Ceramica este un material suficient de dur pentru a ascuta lama cutitului.
Ascute cutitul prin frecare de marginea de ceramica, mentinand lama la un unghi de 20 de grade.
Repeta gestul de cel putin 10 sau 15 ori, intorcand cutitul si pe o parte si pe alta.
Apoi incearca lama! Daca taie usor hartia de ziar, va taia foarte usor si carnea si legumele pe care vrei sa le gatesti.
Nu folosi o ceasca de portelan sau din sticla in loc de cana de cafea din ceramica, pentru ca nu vei obtine acelasi rezultat si risti sa le spargi.