Raciturile sunt acele aperitive care deschid meniurile de sarbatoare. Dar poti prepara o piftie chiar si în perioada de post. Nu ai nevoie decat de gelatina si de legume si gata piftia de post cu ciuperci. Stim ca mai gustoasa este cea cu carne, indiferent de care, dar o poti încerca si pe aceasta pana la momentul festiv.
Piftie de post cu ciuperci – Ingrediente (4 portii)
500 g ciuperci pleurotus
4-5 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
2 teline
4-6 tije de patrunjel verde
1 gogosar murat, taiat felii
4-6 catei usturoi
sare
1 plic gelatina
Piftie de post cu ciuperci – Mod de preparare
Speli, cureti legumele si le pui la fiert, pentru 40 de minute, în doi litri de apa cu o lingurita de sare. În ultimele 10 minute, adaugi si ciupercile, taiate bucati. scoti legumele, le scurgi bine si le tai dupa cum doresti. adaugi în lichid si usturoiul pisat. Folosesti gelatina urmand instructiunile scrise pe ambalaj. Pui în castronele bucati de legume, felii de gogosar, patrunjel verde si umpli cu zeama în care au fiert legumele. Le acoperi cu hartie curata si le lasi la rece pana în momentul servirii.