Cu siguranta, in bucataria ta se gasesc cani si farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul timpului. Parca nu ai vrea sa le arunci, dar nici nu le mai poti folosi. Insa, ceea ce nu stii este ca aceasta vesela ciobita te poate imbolnavi sau rani.

Zgarieturile si crapaturile veselei acumuleaza murdarie si microbi care iti pot afecta sanatatea. In plus, la vopsirea veselei se folosesc sarurile unor elemente daunatoare (cobalt, bor, cadmiu). Cat vopseaua este intreaga, totul este in regula. Insa, in momentul in care apare o fisura, aceste substante toxice ajung in mancare.

Canile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot rani si chiar se pot sparge atunci cand torni in ele ceva fierbinte.

Cum ar fi ca o cana plina cu ceai fierbinte s-ar sparge in mana ta? Nu prea placut.

Prin urmare, locul lor nu este in bucataria ta, ci la cosul de gunoi.